Omaishoito

Kokemuksemme perusteella ajattelemme, että omaishoitajat ovat yhteiskunnalle kultaakin arvokkaampia. Arvostamme syvästi omaishoitajien työtä, sitoutuneisuutta ja periksiantamattomuutta. Huomaamme myös, että joskus tulee ehkä venyttyä liikaakin ja unohdettua omat tarpeet. Hoidon tarve ehkä huomaamatta kasvaa vuosi vuodelta ja kun alkuun ei apua kaivattu, ollaankin yhtäkkiä jo lähes uupumuksen partaalla.

Lämpimästi suosittelemme tutustumaan palveluntarjoajaan ja luomaan suhteita auttajien kanssa. Palvelu voi olla perheelle rikkaus, lisää hyviä ihmissuhteita ja arkista apua ja tukea.

Omaishoidon vapaan aikanen hoito kotona, palveluseteli

Kotiterveyspalvelu Henriikka tuottaa Vihdin ja Karkkilan alueella omaishoidon palvelusetelipalvelua. Omaishoidon hoivaseteli myönnetään kun omaishoitajalla on oikeus omaishoidon lakisääteisiin vapaisiin.

Palvelusetelillä voi ostaa hoivaa ja hoitoa kotiin omaishoidettavalle.  Hoivan sisältö on yksilöllinen, perheen tarpeista lähtevä. Ajallisesti hoivaa annetaan säännölliseen tarpeeseen esim. tiettyinä päivinä joitain tunteja tai poikkeustilanteissa koko päivä.

Palveluntarjoaja seuraa toteutuneita tunteja ja palvelusetelin käyttöä. Palvelusetelin arvon ylittävän ajan asiakas maksaa itse.

Lue lisää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palveluista.