Siivous

Kotiterveyspalvelu Henriikka avustaa siivouksessa asiakkaita, joilla on palveluntarvetta heikentyneen toimintakyvyn vuoksi. Siivous voi olla ylläpitosiivousta: imurointia, kostea pyyhintää, wc/pesutilojen perussiivousta ja pölyjen pyyhintää, sekä tiskihuoltoa ja tekstiilihuoltoa.

Esimerkiksi: Kerran kuussa perussiivous, lakanoiden vaihto ja pesu (omassa koneessa) sekä kierrätysroskien poisvienti ja palohälyttimen tarkistus.

Tarvittaessa apua saa myös ikkunoiden pesuun, verhojen vaihtoon sekä muihin pieniin vuodenajan mukaisiin toimiin ja pihatöihin.

Siivous hoidetaan pääsääntöisesti asiakkaan välineillä. Palvelun keskipisteessä on ihminen (ei koti). Siksi on myös toivottavaa, että asiakas osallistuu toimintaan toiveidensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Palvelun on tarkoitus tuottaa asiakkaalle iloa, seuraa, aktiviteettia ja onnistumisen kokemusta.

Siivous kotihoidon tukipalveluna, Ptky Karviaisen arvion mukaan

Kotiterveyspalvelu Henriikka tuottaa Ptky Karviaiselle ostopalveluna kotihoidon tukipalveluja; siivouspalveluja ja veteraanien/sotainvalidien palveluja Karviaisen henkilöstön tekemän palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Siivouspalveluilla kotihoidon tukipalveluna tarkoitetaan kotona tapahtuvaa siivousta kerran kuukaudessa. Siivous tarkoittaa kodin ylläpitosiivousta. Siivousta myönnetään korkeintaan kolme tuntia kuukaudessa. Veteraanien/sotainvalidien tarkemmat palvelut sovitaan erikseen asiakaskohtaisen arvioin perusteella. (Ptky Karviainen valitsee asiakkaat)

Ylläpitosiivoukseen kuuluu lattioiden imurointi, kostea pyyhintä, wc tilojen/ kylpyhuoneen ja keittiön tasojen ja ulkopintojen siisteys sekä lieden yms. siivous ja pölyjen pyyhintä sekä astioiden tiskaus ja roskien vienti tarvittaessa. Lisäksi palohälyttimen tarkistus. Pakastimen sulatus, mattojen ulosvienti ja ikkunoiden pesu eivät sisälly ylläpitosiivoukseen. Olohuone, makuuhuone, keittiö, eteistilat ja hygieniatilat kuuluvat ylläpitosiivoukseen.

Asiakas maksaa palvelusta tulojen perusteella voimassa olevan hinnaston mukaan Ptky Karviaiselle.Kotihoidon palveluiden piiriin hakeudutaan Ikäihmisten palveluohjauksen ja neuvonnan kautta http://www.karviainen.fi/ikaihmisten_palvelut (Karviainen; Vihti ja Karkkila)