Kurkistus yrityksen perustamiseen – miksi minusta tuli ammatinharjoittaja?

Ajatus kotipalvelutoiminnan aloittamisesta oli käynyt mielessäni aina aika-ajoin usean vuoden ajan. Päätös toiminnan perustamiseen tuli viimein kun omat lapseni olivat kasvaneet itsenäisemmiksi, eivätkä olleet enää niin sidoksissa äitiin.

Alkuun minusta piti tulla sisustussuunnittelija, psykologi tai puheterapeutti, mutta kouluttauduin kaksoistutkintoon ja valmistuin sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi 2008. Olen toiminut sairaanhoitajana vanhustenhoidossa 2008-2013, ja lasten hoidon ohella aloitin sivutoimisesti yrittäjänä hyvinvointialalla vuodesta 2014. Kotiterveyspalvelu Henriikan perustamisen aikaan (2017) piti tehdä päätöksiä oman uran suhteen, palatako vanhaan; työskentelemään vuodeosatolla, vai tekisikö jotain muuta. Halusin, ja päätin tehdä muuta.

Auttamistyöstä saan iloa. Tunnen tarvetta tukea ihmisiä oman hyvinvointinsa ylläpitämisessä, haluan olla läsnä ja tuoda arvoa arkeen. Tunnen olevani parhaimmillani työssä ikäihmisten kanssa. Kodit ovat viehkeämpiä kuin sairaalamaailma.

Omassa lapsuudessani olen ollut läheisesti tekemisissä isovanhempieni kanssa. Pikkuhiljaa vuosien myötä siinä suhteessa heräsi tahto olla osana isovanhempien ja vanhempien ikääntymistä, ja mahdollistaa heille arvokasta arkea. Yrittäjänä toimiminen mahdollisti vuosiksi avun isovanhemmilleni, ja olen kiitollinen, että sain olla heidän kanssaan.

Viihdyn ikäihmisten seurassa ja arvostan heidän elämänkokemustaan. Olen itse rauhallinen ja kuuntelen mielelläni ihmisten tarinoita koetusta elämästä, arkisista ajatuksista sekä tunnelmista. Minusta on lahja saada tutustua erilaisiin ihmisiin. Siksi kiireettömyys on tärkeä arvo työssäni. Vain kiireettömissä tapaamisissa voi mielestäni luoda turvallisuuden tunnetta ja luottamusta. Miellän kotipalvelutyön ensisijaisesti ihmissuhdetyöksi.

Yrityksen perustamisterkuin Johanna